Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики розтлумачило нюанси числення середньої зарплати

7 лютого 2012, 09:15
1599
0
Реклама

У листі №1105/13/81-11 Минсоцполитики роз'яснило, як правильно обчислювати середню заробітну плату для оплати часу відпустки.

Зокрема, держорган підкреслив, що згідно Порядку числення середньої заробітної плати, числення робиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, передуючих місяцю надання відпустки.


При цьому до складу виплат, які враховуються при численні включаються : основна заробітна плата, доплати і надбавки, премії, що носять постійний характер, індексація і виплати за час, впродовж якого за працівником зберігається середній заробіток (за час попередньої щорічної відпустки, виконання державних і громадських обов'язків, службового відрядження і так далі), і посібник з тимчасової непрацездатності.

Міністерство вказало, що тільки премії включаються в заробітну плату того місяця, на який вони доводяться згідно розрахункової відомості, усі інші виплати повинні враховуватися в ті місяці, за які вони здійснені. Т. е., при численні середньої заробітної плати для оплати відпусток середній заробіток, який виплачується в липні 2011 р. за час щорічної відпустки, яка надавалася в серпні 2011 року, повинен враховуватися як виплати серпня 2011 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини