Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про внесення змін до системи дошкільної освіти : дитсади на базі шкіл

6 лютого 2012, 16:21
917
0
Реклама

У парламенті зареєстрований ще один проект закону про внесення змін до Закон "Про дошкільну освіту" (№ 9714-1), поданий депутатами Катериною Самойлик (КПУ), Віталієм Палило ("Реформи заради майбутнього") і Сергієм Баранововым-Мохорт (ПР).

Пропонується встановити, що батьки самі можуть вибирати, на якій мові буде проводитися виховання їх дитини. Для реалізації цього передбачено, що в дошкільних закладах можуть створюватися окремі групи, де виховання проводитиметься на іншій мові, чим в закладі в цілому.

Також проектом передбачено, що в селах, селищах, де відсутні спеціально побудовані приміщення, дошкільні заклади можуть існувати на базі шкіл з правом безкоштовного користування приміщеннями або в пристосованих приміщеннях (за умови дотримання санітарного законодавства).

Ні для кого не секрет, що одній з головних проблемою системи дошкільного освіта являється "перевищення попиту над пропозицією", іншими словами, проблема наявності вільних місць для усіх охочих. Надане для усіх "рівне право на дошкільну освіту" розбивається об незабезпечення державою можливостей для його реалізації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини