Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабінет Міністрів ініціює зміни до закону про громадянство

2 лютого 2012, 13:52
1445
1
Реклама

Кабінет Міністрів схвалив законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно громадянства". Рішення прийняте на засіданні Уряду 1 лютого, повідомляє прес-служба КМУ.

Законопроект спрямований на реалізацію вимоги Конституції України відносно єдиного громадянства (стаття 4) шляхом запобігання і скорочення випадків подвійного громадянства.

Законопроектом пропонується внести зміни Закон України "Про громадянство України", прийняття яких, за словами розробників, істотно зменшить кількість випадків подвійного громадянства. Крім того, законопроектом передбачається внести зміни в ряд законів України в частині встановлення обмежень для осіб, які є громадянами України і одночасно знаходяться в громадянстві іншої держави.

Законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді під номером 9728-1, проте сам текст на офіційному сайті парламенту на даний момент відсутній. Законопроект КМУ зареєстрований як альтернативний до проекту 9728поданому народним депутатом И. Стійко (НУ-НС). Як вже писалося, проект 9728 пропонував не приймати в громадянство осіб, що не володіють українською мовою, не знають українські традиції і історію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини