Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перелік дозвільних документів у сфері госпдіяльності знову намагаються змінити

1 лютого 2012, 14:21
1224
0
Реклама

Депутат про фракцію ПР Ігор Шкиря вніс на розгляд парламенту законопроект № 9763 " Про внесення змін до деяких законів України відносно оптимізації видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності".

Вказаним проектом пропонується виключити з Переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності Укладення повторної фітосанітарної (арбітражною) експертизи і Узгодження асортименту засобів захисту рослин, технічних умов їх виробництва і застосування, плану державних випробувань і реєстрації засобів захисту рослин, переліку пестицидів, дозволених до використання в Україні, асортименту пестицидів, що ввозяться в Україну. На думку розробника, вони не є дозвільними документами по своїй правовій природі.

В той же час Перелік пропонують доповнити такими документами, як Узгодження на ввезення на територію України засобів захисту рослин, Сертифікат відповідності сільськогосподарської продукції і сировини рослинного походження за змістом в них залишкової кількості пестицидів, агрохімікатів і важких металів, Сертифікат про дотримання регламентів застосування пестицидів і агрохімікатів (тільки регуляторів росту рослин) в сільськогосподарській продукції і сировині рослинного походження.

Крім того, до сфери регулювання Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" пропонують віднести видачу ряду документів. Зокрема, сертифікатів про дотримання регламентів застосування пестицидів і агрохімікатів, дозволів на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, дозволів на реекспорт товарів, що походять з інших країн, карантинних дозволів (на імпорт або транзит), міжнародних ветеринарних сертифікатів і ветеринарних свідчень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини