Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховній Раді ратують за проведення виборів мера Києва разом з парламентськими виборами

1 лютого 2012, 12:43
368
0
Реклама

Народний депутат Юрій Одарченко (БЮТБ) вніс на розгляд Верховної Ради законопроект № 9761яким пропонується встановити загальну норму про те, що чергові вибори Київського міського голови і депутатів Київради, а також депутатів районних в місті Києві рад (зараз таких рад не існує, але розробник пропонує відновити їх роботу) проводяться, як правило, одночасно з черговими виборами народних депутатів.

У Завершальних і перехідних положеннях Закону "Про вибори народних депутатів" автор законопроекту пропонує предусмотереть норму про те, що в 2012 році вибори народних депутатів проводяться одночасно з виборами Київського міського голови, депутатів Київської міської ради і районних в місті Києві рад.

Розробник вважає, що такі зміни законодавства сприятимуть економії коштів, оскільки, за проектом одні і ті ж дільничні виборчі комісії зможуть організувати і провести вибори у Верховну Раду і в місцеві органи влади, використовуватимуться ті ж приміщення і транспорт.

Нагадаємо, вибори депутатів Київської міськради і Київського міського голови відбулися в травні 2008 року. Відповідно до діючої на той момент редакції Конституціїміська рада була обрана строком на 5 років, а мера - строком на 4 року. На сьогодні, термін повноважень ради і голови складає 5 років. Таким чином, чергові вибори в міськраду повинні відбудуться в 2013 році, а ось з виборами мера питання залишається відкритим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини