Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті пропонують ускладнити процедуру заборони мітингів

1 лютого 2012, 11:52
528
0
Реклама

У Кодекс адміністративного судочинства (КАСУ) пропонують внести зміни, згідно з якими мирні збори (мітинги, демонстрації і так далі) можуть бути заборонені тільки у разі, якщо буде доведенощо вони створюють реальну небезпеку безладів або злочинів, загрозу здоров'ю населення або правам і свободам інших людей. При цьому реальність небезпеки не повинна грунтуватися на припущеннях, які не пов'язані з проведенням відповідних мирних заходів.

Відповідний законопроект 9758 поданий до парламенту народним депутатом Н. Королівської (БЮТБ). Пропонується внести зміни в ряд статей КАСУ, що стосуються виробництва у справах про обмеження мирних зборів.

Так, законопроектом передбачено, що держоргани можуть звернутися в адимнсуд з позовом про заборону проведення таких заходів не пізніше трьох днів з моменту отримання повідомлення про проведення зборів. Також пропонується передбачити, що цей термін не може бути продовжений судом ні за яких обставин.

На сьогодні проведення мітингів і інших зборів може бути заборонене, якщо суд визнає, що це може створити реальну небезпеку безладів або злочинів, загрозу здоров'ю населення або правам і свободам інших людей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини