Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС: коли реєструвати розрахунок коригування, що впливає на необхідність реєстрації податкової накладної

1 лютого 2012, 11:21
1448
0
Реклама

Департамент взаємодії з громадськістю Державної податкової служби (ДПС) розмістив на офіційному веб-сайті ДПС роз'яснення про порядок реєстрації розрахунку коригування до податкової накладної, яка на дату її виписки не підлягала реєстрації в Єдиному реєстрі.

Як вказано в роз'ясненні, розрахунок коригування до податкової накладної на суммму ПДВ, яка (з урахуванням суми, вказаної в накладній), зменшує або збільшує суму ПДВ, передбачену пунктом 11 підрозділу 2 розділи ХХ Податкового кодексу, підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Йдеться про ті випадки, коли коригування настільки змінює розмір підмета сплаті податку, що накладна потрапляє в категорію тих, що підлягають реєстрації, хоча на дату її виписки вона реєстрації не підлягала.

Такий розрахунок коригування, міняючий статус податкової накладної на ту, що підлягає реєстрації на дату виписки розрахунку, вноситься в Єдиний реєстр тільки після реєстрації в нім самою накладною, до якої розрахунок виписується, незалежно від дати виписки цієї накладної.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини