Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала на особливості оподаткування дивідендів страховиків

31 січня 2012, 11:41
631
0
Реклама

Листом № 9809/7/15-1217 від 20.12.2011 р. ДПС роз'яснила особливості внесення авансових внесків по податку на прибуток на суму дивідендів.

У листі вказується, що за загальним правилом емітент корпоративних прав зобов'язаний перерахувати авансові внески у разі прийняття ним рішення про виплату дивідендів до такої виплати або під час її здійснення.

При цьому податкова підкреслила, що нарахування авансових внесків робиться усіма емітентами - резидентами, не залежно від того чи являються вони або одержувачі дивідендів платниками податку на прибуток. Наявність пільг по сплаті податку також не береться до уваги при вирішенні питання про нарахування внесків.

Якщо ж емітент є страховиком, авансовий внесок повинен розраховуватися тільки з урахуванням прибутку, отриманого від :

- діяльності, не пов'язаній із страхуванням;

- діяльності по виконанню договорів довгострокового страхування життя і пенсійного страхування у рамках недержавного пенсійного забезпечення.

Для визначення долі дивідендів, отриманої від вищезгаданих видів діяльності, треба суму дивідендів пропорційно помножити на питому вагу прибутку за відповідний рік, отриманого від діяльності, не пов'язаної із страхуванням, і прибули за відповідний рік, отриманою від діяльності по виконанню договорів довгострокового страхування життя і пенсійного страхування у рамках недержавного пенсійного забезпечення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини