Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОСМД зможуть отримати пільгові кредити для ремонту житлових будинків

31 січня 2012, 11:02
859
0
Реклама

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ розробило проект постанови Кабміну, яким визначається порядок пільгового кредитування юрособ, у тому числі ОСМД, для проведення капітальних і поточних ремонтів житлових багатоквартирних будинків.

Зокрема, такий кредит надаватиметься для реконструкції (ремонту) елементів житлових будинків із застосуванням енергозбережних технологій і устаткування. Таким ремонтом можт бути реконструкція системи енергопостачання, освітлення місць загального користування, внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання і водовідведення, а також утеплення конструкци, що захищають. Крім того такий кредит може бути виданий для проведення капремонту ліфтів у будинках з ОСМД.

Вирішувати, кому саме надавати кредит, повинна буде спеціальна комісія при Минрегионе.

Кредити видаватимуть строком до десяти років під 3% річних. Перший внесок повинен складати не менше 15% вартості проекту. При цьому на фінансування першого внеску позичальника можуть бути спрямовані засоби місцевих бюджетів, передбачені для цієї мети.

Таким чином, після затвердження цієї постанови Кабміном, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків отримають право на пільгове кредитування за рахунок бюджетних коштів Минрегиона.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини