Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку ратує за самостійне визначення платниками податків норм неминучого браку

30 січня 2012, 16:00
612
0
Реклама

Мінекономрозвитку розмістило для обговорення на своєму офіційному сайті розроблений ним законопроект про внесення змін до пункт138.7 статей 138 Податкового кодексу.

Діючою редакцією пункту передбачено, що платник податків має право самостійно визначати допустимі норми технічно неминучого браку в наказі по підприємству за умови обгрунтування його розміру, які (норми) діють до встановлення таких норм центральними органами виконавчої влади у відповідній сфері.

На думку Міністерства, встановлення таких норм органами виконавчої влади неможливе, оскільки в кожній з галузей промисловості виробляється великий асортимент продукції, який, до того ж, постійно оновлюється.

Проектом пропонується передбачити, що платник податків самостійно визначає допустимі норми технічно неминучого браку в технологічній карті, яка затверджується наказом по підприємству, з обгрунтуванням його розміру. При цьому під технологічною картою розуміється технологічний документ, в якому визначається технологія виробництва, об'єми виконання робіт, засоби виробництва, а також розмір матеріальних витрат.

Нагадаємо, втрати від браку, які складаються з вартості остаточно забракованої з технологічних причин продукції (виробів, вузлів, напівфабрикатів) і витрат на виправлення такого технічно неминучого браку у разі реалізації забракованої продукції, включаються до складу витрат платника податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини