Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін розробив порядок сповіщення про небезпечну продукцію

30 січня 2012, 15:20
610
0
Реклама

У виконання Закону "Про загальну безпеку нехарчової продукції" своїм постановою № 1398 Кабмін затвердив Порядок функціонування системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що представляє серйозний ризик, і представлення повідомлень для внесення в неї.

Згідно з постановою, система сповіщення формується з повідомлень, що представляються органами державного ринкового нагляду у разі виявлення ними продукції, що представляє серйозний ризик.

Повідомлення про продукцію має бути подане в 3 - денний термін з дати вступу інформації про продукцію, і містити відомості, що дозволяють ідентифікувати відповідну продукцію, фотографії товару в ракурсах, опис ризику, який складає продукція, результати експертизи її зразків, інформацію про характер і тривалість заходів, прийнятих для запобігання такому ризику (якщо такі заходи робилися), відомості про походження і ланцюг постачань відповідної продукції в Україні.

Доступ до вказаних відомостей матимуть органи державного ринкового нагляду, митні органи, Мінекономрозвитку і громадськість.

Що стосується громадськості, то інформація про небезпечну продукцію буде доступна для неї через інтернет, правда кількість її обмежена. Так, громадяни зможуть упізнати тільки відомості, що дозволяють ідентифікувати відповідну продукцію, а також її виробників, імпортерів, розповсюджувачів;
відомості про безпеку продукції, у тому числі характері ризику, пов'язаного з її споживанням (користуванням нею), і заходи, які повинні робитися споживачами (користувачами) для запобігання такому ризику, а також зведення про заходи, прийняті для запобігання такому ризику (якщо такі заходи робилися), їх характер і тривалість.

Забезпечення роботи системи сповіщення покладене на Мінекономрозвитку.

Постанова набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини