Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок перевірки відомостей про кандидатів на посаді в держорганах

30 січня 2012, 12:50
904
0
Реклама

Президент підписав Указ № 33/2012, стверджуючий Порядок проведення перевірки відомостей про осіб, що претендують на посади, пов'язані з виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Указ поширюється на держслужбовців, посадовців місцевого самоврядування, суддів, а також інших осіб, вказаних в Законі "Про принципи запобігання і протидії корупції".

В порядку перераховані органи, які проводять перевірки даних про наявність у кандидатів на згадані посади судимостей, притягненні їх до карної відповідальності; достовірності даних, вказаних в декларації, відомостей про стан здоров'я, про освіту і так далі

Перевірка відомостей може проводитися тільки за наявності письмової згоди кандидата (форма якого також затверджена Указом). За результатами перевірки приймається рішення про відповідність (невідповідності) кандидата пропонованої посади.

Кандидат, відносно якого проведена спеціальна перевірка, має право ознайомитися з її результатами. У разі незгоди кандидата з результатами перевірки він може подати свої зауваження у письмовій формі відповідному органу.

Указ набуде чинності з дня його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини