Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР планує змінити вимоги до структури активів недержавних пенсійних фондів

27 січня 2012, 17:25
852
0
Реклама

НКЦБФР розмістила на своєму сайті проект Положення про вимоги до осіб, що здійснюють професійну діяльність по управлінню активами інституціональних інвесторів (діяльність по управлінню активами) відносно складу і структури активів недержавних пенсійних фондів, якими вони управляють.

Необхідність розробки нового Положення пов'язана з набуттям чинності Закону "Про заходи по законодавчому забезпеченню реформування пенсійної системи", яким внесені зміни в Закон "Про недержавне пенсійне забезпечення" в частині вимог до складу і структури пенсійних активів. Ці зміни торкаються вимог до структури пенсійних активів при початковій, в межах вісімнадцяти місяців, діяльності вищезгаданих осіб. Крім того, змінені відсотки і умови дозволених інвестицій пенсійних активів у банківську систему, іпотечні цінні папери, банківські метали.

Проект передбачає зміни у складі активів недержавних пенсійних фондів. Так, в проекті міститься уточнення, що в інвестиційному портфелі пенсійного фонду можуть бути іпотечні облігації і іпотечні сертифікати (замість теперішніх "іпотечних цінних паперів").

Передбачається також закріпити, що у складі пенсійних активів можуть знаходитися: акції, які пройшли лістинг на фондовій біржі, що відповідає вимогам, встановленим НКЦБФР; облігації і іпотечні облігації українських емітентів, кредитний рейтинг яких відповідає інвестиційному рівню за національною шкалою, або що пройшли лістинг на фондовій біржі, що відповідає вимогам, встановленим НКЦБФР.

Обов'язковість вимог до кредитного рейтингу цінних паперів і їх емітентів при купівлі таких паперів пенсійним фондом, а також до банківських установ, в яких відкриті депозитні рахунки пенсійного фонду, пропонують відмінити. Замість цього планується ввести вимогу про те, що пенсійні активи пенсійного фонду в цінних паперах не можуть включати цінні папери, що не пройшли лістинг на фондовій біржі (крім випадків, коли кредитний рейтинг облігацій відповідає інвестиційному рівню за національною шкалою).

Значно змінити планують і вимоги до структури пенсійних активів при початковій, в межах 18 місяців, діяльності осіб, що здійснюють управління активами пенсійних фондів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини