Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зовнішня реклама в Києві розміщуватиметься за новими правилами. Тарифи на розміщення зростуть

26 січня 2012, 10:55
976
0
Реклама

Сьогодні Киевгорсовет планує розглянути проект Концепції розвитку зовнішньої реклами в місті Києві.

Як пояснює заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Пузанов, документ повинен упорядкувати розміщення рекламних засобів і вирішити питання органічного існування реклами в архітектурному середовищі міста. Концепція впроваджує новий принцип зонування території міста і класифікацію типових рекламних засобів.

"Віднині встановити будь-яку рекламну конструкцію де завгодно не вдасться. Розміщення рекламних засобів буде чітко регламентовано"- підкреслив Олександр Пузанов. У місті вводиться розподіл на 5 форматних зон. У нульовій зоні заборонено встановлення будь-якої зовнішньої реклами. "Йдеться про буферні зони архітектурно-історичних заповідників, об'єктів Всесвітньої Спадщини UNESCO - "Софії Київської" і Києво-печерської лаври, а також територій, які прилягають до видатних пам'ятників історії і архітектури"- помітив Олександр Пузанов.

Він пояснив, що зовнішню рекламу заборонено буде розміщувати на Андріївському спуску, біля Михайлівського і Володимирського соборів, Андріївською і Кирилловской церков, Маріїнського палацу, Золотих воріт, Національної опери України ім. Т. Г. Шевченка, Київської фортеці, деяких інших пам'ятників і ландшафтних парків. Крім того, рекламні засоби заборонено буде розміщувати біля будівель органів державної влади і місцевого самоврядування.

У першій форматній зоні, до якої увійшли центральні вулиці і площі міста, дозволяється встановлення конструкцій до 2,16 кв. м. В другій форматній зоні можливе встановлення засобів міського формату - від 2,16 до 8,0 кв. м.

Також, по словах А. Пузанова, зростуть тарифи на розміщення зовнішньої реклами (в середньому на 20%).

Дозволи на рекламні засоби, які почнуть надаватися після закінчення дії мораторію на встановлення реклами, враховуватимуть вимоги Концепції. Видача, переоформлення і продовження терміну дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами здійснюватиметься за принципом "єдиного вікна".

З 1 січня по 1 серпня 2012 року в Києві діє мораторій на розміщення деяких видів зовнішньої реклами. Прийом заяв про надання відповідних дозволів тимчасово припинений.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини