Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін запропонував своє визначення прибудинкової території

25 січня 2012, 16:20
2824
0
Реклама

Кабінет Міністрів вирішив привести в порядок визначення поняття "Прибудинкова територія". Саме на це націлений урядовий законопроект № 9730.

На сьогодні головною проблемою в цій сфері є наявність різних визначень одного і того ж поняття в різних законах. Уряд запропонував замінити усі існуючі визначення єдиним, ідентичним для усіх актів.

Так, за проектом, прибудинковою пропонують рахувати територію навколо багатоквартирного будинку, визначену на підставі відповідної містобудівної і землевпоряджувальної документації в межах відповідної земельної ділянки, на якій розташовані багатоквартирний будинок і прилеглі до нього будівлі і споруди, і необхідну для обслуговування багатоквартирного будинку і забезпечення задоволення житлових, соціальних і побутових потреб власників (співвласників) і наймачів (орендарів) квартир, а також нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.

Аналогічне визначення пропонують внести також в Податковий кодекс проектом № 9727.

Як бачимо, пропоноване визначення значно відрізняється від існуючих. Приміром, Закон "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", передбачає, що необхідною умовою віднесення певної території до прибудинкової є наявність акту на право власності або користування земельною ділянкою.

Крім того, визначення, дане в проекті, на відміну від нині існуючих, передбачає використання прибудинкової території не лише для обслуговування будинку і пов'язаних з ним споруд, але і для задоволення соціальних і побутових потреб власників і наймачів квартир і нежитлових приміщень.

Проектом також пропонується передбачити, що детальний план території повинен включати розподіл прибудинкових територій. Встановлення порядку визначення таких територій пропонують покласти на центральний орган виконавчої влади з питань регіональної політики, будівництва і ЖКГ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини