Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФДМ ініціює можливість односторонньої відмови орендодавця від договору оренди державного і комунального майна

25 січня 2012, 15:11
1424
0
Реклама

Фонд державного майна розмістив на своєму сайті проект закону про внесення змін до Закон № 2269 - XII "Про оренду державного і комунального майна".

Проектом пропонується до істотних умов договору оренди державного і комунального майна віднести умову про компенсацію орендарем вартості орендованого майна в порядку, встановленому КМУ.

Орендодавця автори проекту мають намір наділити правом "відмовитися" від договору оренди (у порядку, встановленому урядом) і вимагати повернення орендованого майна у разі невнесення орендарем орендної плати впродовж трьох місяців підряд.

У разі такої відмови, як передбачає проект, договір вважається розірваним з моменту отримання орендарем повідомлення про відмову орендодавця від договору. Нагадаємо, що відповідно до діючих норм Закону одностороння відмова від договору оренди державного і комунального майна в принципі не допускається.

До положень Закону також планується віднести норми про неможливість звернення стягнення на передане в оренду майно по зобов'язаннях орендаря або третіх осіб, а також про неможливість розпоряджатися орендованим майном і здійснювати з ним без дозволу орендодавця дії, "форми власності, що ведуть до зміни".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини