Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці обіцяють відшкодувати інвесторам ПДВ за відсутності "схемних" кредитів

24 січня 2012, 17:53
1115
2
Реклама

Як повідомляє офіційний сайт ДПС, впродовж 2012 року податківці мають намір врегулювати усі спірні питання відшкодування ПДВ іноземним інвесторам.

Про це заявив Голова ДПС, Олександр Клименко, на зустрічі з компаніями, що входять до складу Європейської Бізнес Асоціації (ЕБА).

Він, зокрема, сказав наступне: "Ми не відмовляємося від своїх зобов'язань. Ми максимально розрахуємося із заборгованістю перед іноземними інвесторами. Але при цьому природа податкового кредиту повинна повністю виключати так званий "схемний" кредит. Суми, що представляються до відшкодування, мають бути чистими з точки зору законодавства і ризиків ухилення від оподаткування".

Для попередження підприємців від роботи з сумнівними контрагентами, податкова пропонує новий сервіс "горизонтального моніторингу". Він є по суті безкоштовним аудитом для підприємців з метою виявлення "небезпечних" бізнес-партнерів.

Загалом Голова ДПС пообіцяв інвесторам "плідну роботу" в сенсі гідного рівня сервісу і готовності реагувати на проблеми платників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини