Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховній Раді пропонують новації в оподаткуванні IT- галузі

24 січня 2012, 14:00
1235
0
Реклама

Оподаткування IT- галузі стало предметом ще однієї законодавчої ініціативи. Як повідомляє Ліга.netвнесеним на розгляд ВР законопроектом № 9744 (текст якого доки відсутній на парламентському сайті) планується спеціальний податковий режим для українських підприємств цієї галузі.

Проект № 9744 є допрацьованою версією що раніше представлялося до розгляду парламентом проекту № 8268. Його авторами є 10 депутатів з фракції ПР, КПУ, БЮТ, НУНС і Блоку Литвина.

Відповідно до проекту податок на прибутки фізосіб встановлюється "на рівні 5%, але не менше суми, рівної множенню стандартної ставки, встановленої кодексом, на дві мінімальні зарплати"відміняється ПДВ.

На відміну від попереднього, в новому проекті відсутня норма про зменшення податку на прибуток для IT- бізнесу, але при цьому значно розширений перелік видів діяльності, які підпадають під визначення "індустрія програмної продукції". Так, сюди пропонується включати компанії, що займаються як розробкою і виданням програмного забезпечення (ПО), так і усіма видами техподдержки і документація для ПО, консультацій з питань IT, управлінням і впровадженням комп'ютерних систем, обробкою даних, веб-хостингом, веб-порталами, виданням будь-якої інформації онлайн. При цьому питома вага прибутків компанії від таких видів діяльності повинна складати не менше 70%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини