Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентарі пропонують протилежні проекти про можливість передачі релігійним організаціям об'єктів культурної спадщини

24 січня 2012, 13:14
546
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований проект № 9690-1 депутата Володимира Яворівського (БЮТ). Проект є альтернативним до поданого раніше групою депутатів проекту № 9690 і регулює питання передачі об'єктів культурної спадщини релігійним організаціям.

Проектами передбачено внесення абсолютно протилежні змін в чинне законодавство. Так, якщо проект № 9690 пропонував дозволити приватизацію і передачу "культових об'єктів", в перелік яких потрапила і Києво-печерська Лавра, то проект В. Яворівського пропонує заборонити передавати у власність, у тому числі релігійним організаціям, культові будівлі і майно держ- і комунсобственности, яке входить до складу об'єктів культурної і природної спадщини, включених і запропонованих для включення в Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Крім того, з метою недопущення фактично безконтрольного будівництва в зонах таких об'єктів, пропонується розповсюдити на такі землі статус земель історико-культурного призначення. Як вказується в пояснювальній записці, це надасть право Верховній Раді України погоджувати матеріали вилучення (викупу) земельних ділянок особливо цінних земель, що знаходяться у власності громадян і юридичних осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини