Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ пропонує свій варіант законопроекту про органічну продукцію

23 січня 2012, 14:32
618
0
Реклама

На сайті Верховної Ради з'явився текст ще одного проекту закону, що стосується виробництва і обороту органічної продукції. Законопроект № 9707-1 " Про принципи органічного виробництва" уявлений Кабінетом Міністрів і є альтернативним до поданого раніше аналогічному проекту Юрія Кармазина (НУНС).

Як і проект Ю. Кармазину, цей законопроект передбачає, що виробництво вважається органічним тільки після отримання відповідного сертифікату (на платній основі). Органічна продукція маркіруватиметься спеціальним логотипом з написом "органічний продукт" і символом. Правила органічного виробництва затверджуватимуться спеціальним державним органом.

У проекті КМУ не передбачені які-небудь конкретні пільги або гарантії для учасників органічного виробництва. У нім є лише загальна фраза про те, що завданням держави в цьому питанні є введення економічного стимулювання органічного сільськогосподарського виробництва, а також здійснення інших заходів, спрямованих на підвищення якості органічної продукції (сировини) вітчизняного виробництва і зменшення її вартості.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини