Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС: передавати електронні копії розрахункових документів і фіскальних чеків РРО в електронному вигляді доки неможливо

23 січня 2012, 12:31
1117
0
Реклама

Листом № 10653/7/22-1317/321 від 28.12.2011 р. ДПС роз'яснила, що незважаючи на вимогу Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг" (у редакції від 07.07.2011 р.) про передачу суб'єктами господарювання, що використовують РРО, в податкову електронних копій розрахункових документів і фіскальних чеків (чи інформацію про об'єм розрахункових операцій, виконаних в готівковій і (чи) безготівковій формі) в спеціальному порядку, така передача на даний момент неможлива, як і застосування відповідних моделей РРО.

Відповідно, неможливі і контрольні заходи з боку держорганів з питань перевірки цієї норми.

Обов'язок передавати звітність про використання РРО згідно із Законом існує з 1 січня 2012 року. Передача повинна здійснюватися по дротяних або безпровідних каналах зв'язку в порядку, який базується на технології, розробленій НБУ і погодженою з ДПС.

Проте на сьогодні не готові і знаходяться у стадії розробки нормативні документи, що забезпечують цей процес, - Вимоги по створенню контрольної стрічки в електронній формі в РРО і модемів для передачі даних за технологією, розробленою НБУ, і Порядок передачі інформації в органи ДПС по дротяних або безпровідних каналах зв'язку.

Крім того, ДПС повідомила в листі про схвалення нею законопроекту Мінфіну про перенесення термінів обов'язкової передачі звітності по РРО на 01.01.2013 р. До цієї дати передача за проектом можлива на добровільних засадах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини