Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок зберігання речей, вилучених у справах про админправонарушениях

20 січня 2012, 17:33
1348
0
Реклама

Кабінет Міністрів ствердив Порядок зберігання вилучених під час здійснення виробництва у справах про адміністративні правопорушення речей і документів.

Йдеться про речі і документи, які є знаряддями або безпосереднім об'єктом правопорушення, виявлені під час затримання, особистого огляду або догляду речей і вилучені органами КРУ, ДПС, Держспоживстандарту, міліції і іншими уповноваженими на те органами.

У разі вилучення речей, робиться обов'язковий запис в книзі обліку речей і документів, вилучених під час здійснення виробництва у справах про адміністративні правопорушення. Запис робиться відповідальною за зберігання посадовою особою органу, що вилучив речі, на підставі протоколу, в якому зафіксований факт їх вилучення.

Відповідальним за зберігання речей і документів, приєднаних до справи, являється посадовець, у виробництві якого знаходиться справа про адміністративне правопорушення.

За результатами розгляду справи про адміністративне правопорушення речі і документи в установленому порядку конфіскуються, повертаються власникові або знищуються, а у разі вилучення речей за плату - реалізуються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини