Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності положення про ведення Єдиного держреєстру старанних виробництв

20 січня 2012, 14:20
2298
1
Реклама

Сьогодні набувають чинності зміни до Інструкції про проведення старанних дій, зокрема, Інструкція доповнюється розділом 13 про ведення Єдиного державного реєстру старанних виробництв.

Згідно зі змінами, в цей Єдиний реєстр вносяться дані про усі документи, що поступили у відділи Державної старанної служби, а також дані про наступне виконання відкритих старанних виробництв. Такі дані вноситимуться з моменту впровадження автоматизованої системи "Реєстр старанних виробництв".

Інструкція доповнена також Положенням про Єдиний державний реєстр старанних виробництв. Утримувачем Реєстру визначена Державна старанна служба, адміністратором - ГП "Інформаційний центр" Мінюсту.

У Реєстрі вказуються дата вступу старанного документу, його назва, номер і дата видачі, найменування особи, що видала документ, повне найменування стягувача і боржника, їх адреси, реєстраційні номери облікових карток платників податків або ідентифікаційний код по ЄДРПОУ (для юрособ), категорія старанного документу, відомості про стягнення засобів на користь держави, дата набуття чинності рішення і резолютивна його частина (у тому числі сума грошей, що підлягає стягненню).

Крім того, в нього вносяться: зведення про проведення усіх старанних дій, відомості про торги (майбутніх і таких, що відбулися) і реалізоване майно; відомості про заарештований виконавцями і переданому на реалізацію майні.

Користувачами Реєстру, окрім виконавчих органів, можуть бути також фізичні і юридичні особи, але в об'ємі, визначеному Положенням.

Так, кожна фізична або юридична особа має право безкоштовного і цілодобового доступу до відомостей про торгам і майні, що реалізовується, через веб-сайт, який ведеться адміністратором Реєстру. По запитах будь-яких физ- і юрособ можуть видаватися (у вигляді витягань, що урізають) зведення про наявність старанного виробництва відносно боржників - юридичних осіб і БОРЖНИКІВ-ФОП, а також про його завершеність.

Усі документи і відомості старанного виробництва (і повні витягання) будуть доступні сторонам цього старанного виробництва.

Витягання даються в паперовій формі на підставі заяв і за плату.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини