Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У МВС розроблений проект документу про відміну 25% -ных надбавок до вартості номерних знаків і закордонних паспортів

20 січня 2012, 13:15
1125
0
Реклама

Міністерство внутрішніх справ на своєму сайті обнародуваний для обговорення проект постанови КМУ про внесення змін до постанов уряду від 31 січня 1992 року № 47 і від 4 червня 2007 року № 795. Проект розроблений на виконання доручення Президента України про вжиття заходів для неможливості встановлення будь-яких не передбачених законодавством надбавок до цін, встановлених виробниками.

Документом пропонується відмінити надбавки до цін (визначеним виробниками) на номерні знаки і іншу продукцію, що реалізовується ДАІ МВС, а також до вартості бланків проїзного документу дитини, посвідки на проживання (постійне і тимчасове) для іноземців і осіб без громадянства, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, що реалізовується Державною міграційною службою.

Як випливає з пояснювальної записки, розробники чекають від регуляторного акту зниження вартості бланкової продукції і номерних знаків.

Нагадаємо, положеннями, які проектом пропонується виключити, на сьогодні закріплено право МВС встановлювати 25% -ную (і меншу) надбавку до встановлених виробниками цін на продукцію, що реалізовується Державтоінспекцією. Ці засоби згідно із законом повинні йти на "зміцнення матеріально - технічної бази підрозділів Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України".

Що ж до 25% -ной (не більше, але і не менше) надбавки до вартості бланків перелічених вище документів (яку також пропонується проектом відмінити), то вона згідно із законом в обов'язковому порядку стягується під час надання админуслуг по оформленню цих документів (разом з вартістю бланків) органами МВС і міграційної служби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини