Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС: фізособи-іноземці можуть застосовувати упрощенку

18 січня 2012, 13:40
1181
2
Реклама

Лист № 718/7/17-1217 Державної податкової служби присвячено можливості застосування спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності фізичними особами-іноземцями.

Як роз'яснила ДПС, фізособи-іноземці, зареєстровані підприємцями відповідно до законодавства України, вважаються резидентами (згідно з пунктом 177.12 Податкового кодексу).

Тому вони можуть обрати спрощену систему оподаткування, якщо, звичайно, відповідають усій сукупності критеріїв, передбачених для "упрощенцев" Законом №4014 - VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких інших законодавчих актів України відносно спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності".

У таких випадках податківці радить використовувати пряму норму НК.

В цілях оподаткування, згідно з підпунктом 231 пункту 1 статті 4 Податкового кодексу, резидентом вважається фізична особа, що має місце проживання в Україні. Якщо особа проживає також і за кордоном, то воно вважається резидентом, якщо в Україні місце проживання є постійним. Якщо постійне місце проживання у особи є також і за кордоном, то воно вважається резидентом, якщо має тісніші зв'язки в Україні або економічні зв'язки - центр життєвих інтересів.

Якщо центр життєвих інтересів особи важко встановити, то воно вважається резидентом, якщо перебуває в Україні не менше 183 днів (включаючи день приїзду і від'їзду) впродовж періоду або періодів податкового року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини