Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Органічній продукції хочуть дати "зелене світло"

18 січня 2012, 11:50
1146
20
Реклама

Юрій Кармазин (НУНС) подав до парламенту законопроект № 9707 про виробництво і оборот органічної сільськогосподарської продукції і сировини.

Органічний метод ведення сільськогосподарського виробництва передбачає відмову від застосування ГМО, антибіотиків, отрутохімікатів, стимуляторів росту, мінеральних добрив. В результаті такого виробництва повинен вийти "екологічно чистий продукт".

Законопроект передбачає введення системи контролю на усіх етапах виробництва органічної продукції з метою гарантування упевненості споживачів в продуктах і сировині, маркірованих як органічні. Також передбачена сертифікація органічної продукції (сировини) і земель, а також безкоштовна атестація виробництва (вирощування), переробки і збереження; викладені вимоги до виробництва органічної продукції і сировини.

Державна підтримка виробництву і обороту сільгосппродукції запланована в проекті у вигляді компенсації витрат, надання фінансових гарантій виробникам і експортерам органічної продукції (і сировини), надання дотацій (субсидій) в перехідний період і впродовж усього періоду виробництва і звернення органічної продукції і сировини, пільговій системі кредитування, повному відшкодування витрат на страхування аграрних ризиків, наданні пільг в оподаткуванні, при платі за оренду землі держ - і коммунсобственности і так далі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини