Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов'язкова установка паркоматов відкладається на один квартал

17 січня 2012, 14:46
1262
0
Реклама

Уряд прийняв рішення відстрочити обов'язкову установку паркоматов на парковках до 31 березня включно. Це нововведення було передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1342 "Про затвердження Правил парковки транспортних засобів".

За словами міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка, відстрочити обов'язкове устаткування стоянок паркоматами спонукали численні звернення органів місцевої влади і самоврядування.

"Введення паркоматов відкладається на один квартал - до 31 березня включно. А доти постанова Уряду абсолютна чітко визначає діючий на сьогодні механізм оплати - придбання відповідного талона, а також через паркоматы і в'їзно-виїзні термінали. Тобто, платити за парковку згідно з постановою необхідно тільки там, де вам видадуть касовий чек. Крім того, щоб запобігти будь-якому тіньовому обігу засобів, з 1 квітня придбання парковочного талона стане можливим лише у безготівковій формі", - повідомив Анатолій Близнюк.

Також Анатолій Близнюк звернув увагу на те, що пункт 24 Правил парковки транспортних засобів, затверджених згаданою постановою Уряду, чітко зобов'язує саме оператора обладнати майданчики для парковки паркоматами і терміналами. При цьому за інформацією Минрегиона, місцеві органи влади також виявили формальнее відношення до нововведення і не прийняли належних заходів для широкого впровадження електронних пристроїв.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини