Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба коментує декриміналізацію "товарної" контрабанди

12 січня 2012, 09:32
1595
0
Реклама

Як повідомляє офіційний веб-сайт Держмитслужби, з 17 січня 2012 року посилюється адміністративна відповідальність за незаконне переміщення товарів з урахуванням декриміналізації контрабанди товарів. У країні буде скасована карна відповідальність за такий вид злочину як товарна контрабанда, але виростуть фінансові санкції.

До 17 січня 2012 року різниця між карною і адміністративною відповідальністю полягала лише у вартості предметів правопорушень. Якщо вартість предметів правопорушень представляла 470 500 грн. і більше, наставала карна відповідальність, якщо менше - адміністративна. Тепер, у зв'язку з декриміналізацією "товарної" контрабанди, за незаконне переміщення товарів наставатиме тільки адміністративна відповідальність.

Раніше за переміщення товарів поза митним контролем або з приховуванням від такого контролю був передбачений адмінштраф в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (від 8500 до 17000 грн.) або конфіскація товарів, а також конфіскація транспортних засобів, що використалися для переміщення цих товарів, а у разі приховання товарів від митного контролю - конфіскація товарів із спеціально виготовленими тайниками.

Після набуття чинності Законуяким декриминализируется контрабанда, адмінвідповідальність полягатиме у розмірі штрафу, що представляє 100% вартості товару плюс, - в його безальтернативній конфіскації. За повторні порушення митних правил передбачається накладення штрафу у розмірі 200% вартості товарів.

Залишається норма об конфіскації транспортних засобів, які використовувалися для переміщення цих товарів, а у разі приховування товарів від митного контролю - конфіскації товарів із спеціально виготовленими тайниками.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини