Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуття чинності закону про ринок земель не повинне вплинути на дійсність укладених договорів оренди

5 січня 2012, 16:00
1583
0
Реклама

Після вступу закону про ринок земель в силу усі договори оренди повинні залишатися дійсними до моменту їх завершення. Як повідомляє Ліга.net, про це йшла мова під час засідання парламентського комітету з питань аграрної політики і земельних стосунків.

Напередодні комітет продовжив розгляд порівняльної таблиці до другого читання законопроекту № 2143 про ринок земель.

Зокрема, обговорювалися положення документу відносно граничних розмірів земельних ділянок, які можуть знаходитися в приватній власності і в оренді у фізичної особи.

Законопроектом пропонується встановити, що в приватній власності однієї фізичної особи можуть знаходитися земельні ділянки, призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, особистого селянського господарства, фермерського господарства загальною площею не більше 100 га.

Планується також визначити, що до загальної площі земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва у власності одного громадянина України включається площа земельних ділянок, які цей громадянин має на праві загальної пайової власності. Пропонується не поширювати цю норму на членів сім'ї і родичів власника (дітей, батьків, рідних і двоюрідних братів і сестри, діда, бабку, дядька і тітку, племінників).

При обговоренні відзначалося також, що площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка може знаходитися в оренді у однієї людини, не може перевищувати 6000 га сільськогосподарських угідь на території одного району і не більше 5% площі сільськогосподарських угідь на території області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини