Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив порядок ввезення засобів захисту рослин

5 січня 2012, 14:03
632
0
Реклама

Постановою № 1378 від 28 грудня 2011 року Кабмін затвердив Порядок видачі узгодження на ввезення на територію України засобів захисту рослин.

Згідно з Порядком, узгодження на ввезення засобів захисту рослин видається Госветфитослужбой на кожну окрему партію засобів захисту, тобто будь-яка кількість товару з однаковим найменуванням і властивостями (діючою речовиною і препаративной формою), зробленого впродовж визначеного виробником періоду за однакових умов на одному підприємстві, такого, що транспортується одним транспортним засобом і супроводжуваного одним товаросупровідним документом і одним сертифікатом якості.

Порядком встановлено, що ввезення засобів захисту рослин здійснюється з відома власника реєстраційного свідоцтва про державну реєстрацію препарату, яке підтверджується листом або контрактом.

Для отримання узгодження зацікавленим особам необхідно буде подати контролюючому органу:

- результати аналітичних досліджень засобів захисту рослин, що ввозяться в Україну, видані спеціалізованими територіальними лабораторіями Госветфитослужбы;

- засвідчені заявником копії: документу, що підтверджує наявність умов для зберігання і реалізації засобів захисту рослин (санітарний паспорт на складське приміщення або договір оренди такого приміщення, якщо підприємство не є його власником), контракту з нерезидентом і специфікації до нього; реєстраційного посвідчення про держреєстрацію препарату; ліцензії на здійснення господарської діяльності по торгівлі пестицидами і агрохімікатами; сертифікату якості засобів захисту рослин.

Нагадаємо, згідно ст. 16-1 Закону "Про захист рослин" вказаний вище Порядок затверджується урядом за уявленням центрального органу виконавчій владі з питань аграрної політики.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини