Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін має намір відмінити необхідність отримання довідки про постановку на облік в податковій для відкриття банківського рахунку

3 січня 2012, 16:00
1000
0
Реклама

Кабмін вніс на розгляд Верховної Ради законопроект № 9661, яким пропонується продовжити впровадження принципу "єдиного вікна" при здійсненні держреєстрації суб'єктів господарювання і узятті їх на облік в органах податкової служби шляхом внесення змін до Податковий кодекс.

Суб'єкт законодавчої ініціативи пропонує встановити, що документом, що підтверджує постановку на облік знову створеного суб'єкта господарювання в органах податкової служби, являється виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців, в якій вказуватимуться дані про постановку на облік в органах податкової.

Таким чином планується скоротити пакет "дозвільних" документів, зокрема тих, які подаються для відкриття рахунку у банку.

Нагадаємо, що на сьогодні пунктом 69.1 НК встановлене, що банки і інші фінансові установи відкривають рахунки суб'єктам господарювання тільки за наявності документів, що виданих органами державної податкової служби, підтверджують постановку їх на облік в таких органах.

При цьому згідно частини першої статті 6 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців" державний реєстратор передає органам податкової служби повідомлення і зведення з реєстраційних карток про здійснення реєстраційних дій, у тому числі - про створення або ліквідацію відособлених підрозділів юридичних осіб. Підставами для постановки органами податкової на облік юрособ і фізосіб- підприємців являються саме дані, передані держреєстратором (частина друга статті 26, частина п'ята статті 43 Закони).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини