Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності закон про застосування амністії в Україні

1 січня 2012, 13:00
4666
0
Реклама

Сьогодні, 1 січня 2012 року, набуває чинності Закон № 3465 - VI "Про внесення змін до Закону України "Про застосування амністії в Україні" і інших законодавчих актів України".

Цим Законом в новій редакції викладений Закон "Про застосування амністії в Україні" .

Амністія визначена як повне або часткове звільнення від від'їзду покарання осіб, визнаних винними в скоєнні злочину або тих, кримінальні справи відносно яких розглянуті судами, але вироки по них не набрали законної сили.

Законом про амністію може бути передбачене повне або часткове звільнення від відбуття призначеного судом покарання. Він не може передбачати заміну одного покарання іншим або зняття судимості відносно осіб, звільнених від відбуття покарання.

Рішення про застосування (чи незастосуванні) амністії приймається відносно кожної особи індивідуально.

Амністія не може бути застосована до осіб, кримінальні справи відносно яких знаходяться у виробництві органів дізнання, досудового слідства або суду, але не розглянуті судом з постановою обвинувального висновку.

Амністія поширюється на злочини, здійснені до набуття чинності закону про неї і не поширюється на злочини, що тривають і продовжуються, якщо вони закінчені, припинені або перервані після вступу закону про амністію в силу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини