Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про перелік дозвільних документів набуває чинності сьогодні

1 січня 2012, 10:00
2419
0
Реклама

Сьогодні, 1 січня 2012 року, набуває чинності Закон № 3392 - VI "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності".

Законом встановлений перелік з 143 документів, відношуваних до документів дозвільного характеру, - тобто до документів, які дозвільний орган зобов'язаний видати суб'єктові господарювання у разі надання останньому права на здійснення певних дій, видів діяльності, і без які ці дії і діяльність здійснюватися не можуть.

Відповідно до Закону заборонено вимагати від суб'єктів господарювання отримання яких-небудь дозвільних документів, що не знаходяться в цьому переліку.

Віднесення яких-небудь інших, не передбачених в переліку, документів до числа дозвільним може здійснюватися виключно шляхом включення їх в перелік, встановлений цим законом.

Видача документів дозвільного характеру в сферах державного експортного контролю, державного регулювання ринків фінансових послуг, охорони держтаємниці (здійснення діяльності, пов'язаної з державною таємницею), захисту економічної конкуренції і використання ядерної енергії здійснюється відповідно до законів, регулюючих діяльність в цих сферах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини