Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З сьогоднішнього дня дистанційна торгівля ліками заборонена

29 грудня 2011, 08:50
12855
1
Реклама

Сьогодні, 29.12.2011 р., набуває чинності наказ Мінохоронздоров'я № 723 від 31.10.2011 р., яким затверджені нові Ліцензійні умови (ЛУ) здійснення господарської діяльності по виробництву лікарських засобів, оптовій, роздрібній торгівлі лікарськими засобами.

Серед найяскравіших змін можна відмітити заборону дистанційної (через інтернет) торгівлі лікарськими засобами, а також продажу лікарських засобів поштою і через будь-які заклади (окрім аптечних) "і поза ними"окрім випадків відсутності аптеки або структурного підрозділу аптеки в сільській місцевості, коли роздрібна торгівля лікарськими засобами по переліку, встановленому наказом Мінохоронздоров'я, здійснюється в приміщеннях фельдшерських, фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських, дільничних лікарень, амбулаторіях, амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини працівниками цих установ, що мають медичну освіту, на підставі договорів, ув'язнених з ліцензіатом, що має ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Крім того, в нових ЛУ прямо забороняється реклама лікарських засобів, які відпускаються по рецепту, що відповідає вимогам Закону "Про рекламу".

Дещо змінилися вимоги до приміщень аптек в сільській місцевості. Нормотворец прийняв рішення розмежувати вимоги до загальної мінімальної площі для аптек, розташованих в селищах і селищах міського типу, - не менше 40 кв. м (для площі торгового залу - не менше 18 кв. м) і для аптек, розташованих в селах, - не менше 30 кв. м (для площі торгового залу - не менше 10 кв. м, приміщення для зберігання лікарських засобів - 6 кв. м; кімнати персоналу - не менше 4 кв. м). Раніше вимоги до площі для усіх аптек сільської місцевості встановлювалися в розмірі не менше 40 кв.м.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини