Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ має намір спростити процедуру узгодження регуляторних актів у сфері фінансових послуг

14 грудня 2011, 14:00
3352
0
Реклама

У Верховній Раді 13 грудня 2011 року зареєстрований законопроект № 9583 про зміну порядку обнародування нормативних актів, регулюючих ринок фінансових послуг. Законопроект представлений Кабінетом Міністрів.

Їм пропонується вивести акти, що розробляються двома органами, - НКЦБФР і національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, - з сфери дії Закону "Про принципи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності". Нагадаємо, що цей Закон висуває досить жорсткі вимоги до регуляторних актів держорганів, а також до порядку їх підготовки і узгодження.

КМУ пропонує зменшити термін, впродовж якого приймаються зауваження і пропозиції до обнародуваного проекту такого регуляторного акту. Якщо зараз цей термін складає від одного до трьох місяців, то, у разі ухвалення законопроекту, термін обговорення може скласти і 15 днів.

Також передбачена відміна необхідності попереднього узгодження таких актів із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань державної регуляторної політики.

Нагадаємо, що на сьогодні функції у сфері реалізації державної регуляторної політики, державної політики з питань розвитку підприємництва покладені на Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини