Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада прийняла за основу законопроект щодо вдосконалення відповідальності за правопорушення у сфері лісокористування

Реклама

9 травня 2024 року Верховною Радою прийнято за основу в першому читанні законопроєкт №9665 «Про внесення змін та доповнень до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення відповідальності за правопорушення у сфері лісокористування та протидії незаконному обігу деревини» та доручено Комітету з питань правоохоронної діяльності підготувати його до другого читання. Про це повідомила пресслужба Апарату ВР,

Зазначається, що документ має на меті удосконалити Кримінальний кодекс України та Кодекс України про адміністративні правопорушення в частині притягнення до відповідальності за порушення правил вирубування дерев, чагарників, заготівлі очерету, диференціації покарань залежно від спричинених наслідків.

Крім того, пропонується надати право складати адміністративні протоколи за статтями 65 «Незаконне вирубування, а також пошкодження, знищення лісових культур і молодняка» та 652 «Перевезення, зберігання, збут дерев, чагарників або деревини, законність походження яких не підтверджується» КУпАП органам Національної поліції, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового господарства, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, а суди наділити повноваженнями розглядати справи про такі адміністративні правопорушення.

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Хто може бути отримувачем та набувачем гуманітарної допомоги: що передбачено новим Законом?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини