Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада попередньо підтримала проєкт щодо протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

Реклама

9 травня Верховна Рада ухвалила в першому читанні за основу законопроєкт № 10249 щодо удосконалення механізму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Він передбачає приведення українського законодавства у відповідність до Стамбульської конвенції, повідомила заступниця голови депутатської фракції партії «Слуга Народу» Євгенія Кравчук.

«Необхідно створити ефективний механізм захисту постраждалих. Саме тому зміни, передбачені законопроєктом, є дуже важливими для здорового і демократичного суспільства, адже йдеться про встановлення неможливості застосування заходів примирення, якщо одна зі сторін подружжя вчиняла/вчиняє домашнє насильство, а також проведення медіації у випадках домашнього насильства та насильства за ознакою статі», - зазначила Євгенія Кравчук.

Парламентарка пояснила, що законопроєктом досягається одразу декілька цілей:

- імплементація Стамбульської конвенції в національне законодавство;

- створення додаткових умов захисту від домашнього насильства;

- включається поняття насильства, пов'язаного зі збройним конфліктом;

- створюється мережа спеціальних служб підтримки.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Як успадкувати майно, що знаходиться за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини