Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГКЦБФР внесла зміни в Ліцензійні умови здійснення депозитарної діяльності на фондовому ринку

13 грудня 2011, 16:20
3375
0
Реклама

Рішенням ГКЦБФР № 1614 змінені Ліцензійні умови здійснення діяльності по веденню реєстру власників цінних паперів.

Згідно зі змінами, ліцензіат (окрім банку) зможе проводити професійну діяльність тільки за умови включення його в держреєстр финучереждений, финуслуги, що роблять, на ринку цінних паперів.

Змінилися вимоги до приміщень, де здійснюють свою діяльність ліцензіати. Так, Ліцензійні умови доповнені нормою про те, що загальна площа приміщення ліцензіата (окрім банків), що збирається поєднувати діяльність по веденню реєстру власників цінних паперів і депозитарну діяльність хранителя цінних паперів, повинна складати не менше 50 квадратних метрів.

Нова редакція також встановлює вимоги не лише до приміщення реєстратора, що веде реєстр власників цінних паперів, але і для його відособленого підрозділу, які, втім, ідентичні.

З набуттям чинності змін, реєстратори зможуть здійснювати свою діяльність не лише через відособлені підрозділи, але і через спеціалізовані внутрішні підрозділи, що входять в їх структуру, але що мають інше місцезнаходження

У разі, якщо реєстратор (окрім банку) вирішить тимчасово змінити місцезнаходження (наприклад, у зв'язку з ремонтом приміщення) менш ніж на шість місяців, він повинен буде не пізніше 5 робочих днів до дати фактичної зміни місцезнаходження повідомити Комісії про ці зміни (з вказівкою нового місцезнаходження) і впродовж 15 робочих днів з дати виникнення таких змін надати в Комісію копію договору (крім випадків, коли тимчасова зміна місцезнаходження не перевищуватиме тридцять календарних днів, про що вказується в повідомленні у відповідь), що підтверджує право тимчасового користування приміщенням, ліцензійним вимогам, що відповідають, до нього, і копію публікації про ці зміни в друкарському засобі масової інформації.

Окрім інших документів, які повинні подаватися ГКЦБФР при змінах у внутрішній структурі ліцензіата, необхідно буде надавати відомості про головного бухгалтера (при його відсутності - про особу, на яку покладені його функції), у тому числі і довідку про стаж роботи в профучастнике фондового ринку.

Ліцензіат обов'язково повинен буде повідомляти Комісію про вилучення документів системи реєстру (електронних баз даних) відповідними органами, а ось норму про обов'язок суб'єктів малого підприємництва подавати копію річного фінансового звіту з Ліцензійних умов виключили.

Зміни набудуть чинності з дня офіційної публікації рішення. Ліцензіати повинні будуть привести свою діяльність у відповідність зі змінами в течії трьох місяців з дати набуття чинності їх.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини