Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Терміни подачі заяв про перегляд судових рішень за обставинами, що знову відкрилися, можуть бути змінені

7 грудня 2011, 18:00
1599
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 9535 про удосконалення порядку здійснення судочинства. Проектом передбачено внесення ряду змін, в основному до процесуальних кодексів.

Зокрема, автор проекту, депутат Валерій Писаренко (БЮТ), пропонує внести зміни в статтю 113 ХПК. На сьогодні статтею передбачено, що судове рішення господарського суду може бути переглянуте за обставинами, що знову відкрилися, за заявою, поданою впродовж одного місяця з дня встановлення обставин, що стали основою для перегляду судового рішення.

Ця норма дополнятеся в проекті положенням про те, що заява про перегляд судового рішення господарського суду по основі, передбаченій п. 1 статті 112 Кодексу (у зв'язку з появою істотних для справи обставин, які не були і не могли бути відомі на момент розгляду справи) може бути подано не пізніше трьох років з дня набуття чинності рішення.

Таким чином, фактично пропонується із закінченням трирічного терміну не враховувати ці обставини, що знову відкрилися, навіть в тих випадках, коли вони сталі відомі зовсім нещодавно, і місячний термін відтоді ще не збіг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини