Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності новий порядок техконтроля сільгосптехніки

5 грудня 2011, 16:15
1008
0
Реклама

З сьогоднішнього дня, 5 грудня 2011 року, діє Порядок здійснення обов'язкового технічного контролю тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожно-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, затверджений постановою КМУ № 1201 від 16.11.2011 р.

У новому Порядку відсутній розділ про проведення техогляду. Відповідно, уся процедура технічного контролю за сільгоспмашинами (що включає проведення перевірки технічного стану і відповідності типу, марки ідентифікаційних номерів машини, державного номерного знаку записам в реєстраційному документі) проводиться суб'єктами господарювання, уповноваженими такий контроль здійснювати, а не держорганами.

Відповідно, скоротилося і число документів, які необхідно представити для перевірки, - до паспорта (документу, що засвідчує особу), реєстраційного документу на машину і квитанції, що підтверджує оплату процедури контролю. Той, хто діє від імені власника сільгоспмашини, зобов'язаний буде представити ще і доручення. Ніяких медичних довідок або ідентифікаційних кодів не потрібно.

Справними в соотвтетствии на Порядок зважають машини, що мають задовільний зовнішній вигляд, а також що відповідає нормативно-правовим (зокрема, нормативно-технічним) актам технічний стан.

На кожну проконтрольовану і визнану справною машину складається протокол, що прикріплюється в правому верхньому кутку вітрового скла машини.

Частота перевірок сільгоспмашин залишилася колишньою - раз на рік (з 15 січня по 15 грудня).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини