Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва: несправність "дозвільного" Реєстру не може служити підставою для відмови в прийнятті документів

21 листопада 2011, 11:44
1258
3
Реклама

Державний адміністратор не має права відмовляти в прийнятті заяви на отримання документу дозвільного характеру у зв'язку з відсутністю можливості користуватися Реєстром документів дозвільного характеру. До такого висновку в листі від 07.10.2011 р. прийшов Держкомпідприємництва, розглядаючи питання правомірності відмови на вказаній основі.

На думку Комітету, після відновлення роботи Реєстру державний адміністратор може здійснити реєстраційні дії датою фактичного вступу заяви і відповідних документів.

Неможливість відмови у вказаному випадку пояснюється тим, що згідно частини 5 ст. 5 Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" державний адміністратор має право відмовити в прийнятті заяви і документів на отримання дозвільних документів тільки якщо ці документи подані не в повному об'ємі. Інших підстав для відмови законодавством не передбачено.

Також Держкомпідприємництва вказав на відсутність в чинному законодавстві порядку зберігання запитів для отримання довідок з Реєстру. До врегулювання цього питання на законодавчому рівні він рекомендував вести журнал обліку таких запитів довільною формі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини