Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стати на облік в центрі зайнятості тепер можна у будь-якому місті

31 жовтня 2011, 14:19
39340
15
Реклама

Тепер стати на облік в центі зайнятості в якості безробітного можна не лише по місцю реєстрації місця проживання, але і у будь-кому другом населеному пункті. Такі зміни внесені в Порядок реєстрації, перереєстрації і ведення обліку громадян, що шукають роботу, і безробітних.

Пункт 11 Порядку доповнений положенням про те, що у разі, якщо особа звертається в центр зайнятості не по місцю реєстрації його проживання або перебування, рішення про реєстрацію його як що шукає роботу і наданні статусу безробітного приймається співробітниками центру на підставі його заяви і за умови відсутності факту його реєстрації в інших центрах.

Якщо ж безробітний громадянин стояв на обліку в центрі зайнятості за місцем проживання, він може подати в центр письмову заяву про своє бажання отримувати послуги служби зайнятості у іншому місці. У такому разі центр зайнятості зобов'язаний зняти його з обліку, що дасть громадянинові можливість зареєструватися у будь-якому іншому місці.

Таким чином, центри зайнятості не мають права відмовляти громадянам в постановці на облік на основі "прописки" в іншому населеному пунктірайоні.

Постанова Кабміну від 26.10.2011 р. № 1080 набуло чинності 29 жовтня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини