Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Конференція "Іпотека 2011 - 2012. Нові можливості і перспективи"

27 жовтня 2011, 11:52
108
0
Реклама

Конференція була орієнтована на представників українських і іноземних банків, що здійснюють іпотечне кредитування, спеціалізовані іпотечні банки і організації, іпотечних брокерів, девелоперських і будівельних компаній, бюро кредитних історій, колекторних агентств, риелторов, страхових і юридичних компаній, а також асоціацій і фондів, що підтримують розвиток іпотечного кредитування і будівництва.

ЮФ "Василь Кисиль і Партнери" на заході представляла адвокат Наталія Доценко-белоус.

Обговорюючи ситуацію на ринку іпотеки в 2011 році, учасники конференції дискутували, порівнюючи можливості розвитку іпотечного ринку за кордоном і в Україні. За словами представників банківського сектора, об'єми кредитування в 2011 році, порівняно з докризовим періодом, впали вдесятеро. І хоча кількість банків, що вийшли на іпотечний ринок, збільшилася (що є позитивним трендом), проте, вимоги, як до позичальників, так і до самих банків залишаються жорсткими.

Серед ключових проблем, що перешкоджають росту об'єму іпотечного ринку в Україні, представники банківського сектора і будівельної індустрії назвали правові колізії, пов'язані з реєстрацією прав на нерухомість, страхуванням, взаємодією банків і забудовників, неможливістю реалізації окремих норм законодавства, проблемну заборгованість і багато що інше.

Тема позасудового звернення стягнення на нерухомість, яку розкрила у своєму виступі Наталія Доценко-белоусвикликала живу дискусію аудиторії. Пані Доценко-белоус детально розповіла про особливості і алгоритм дій кредиторів при зверненні стягнення на різні типи об'єктів нерухомості, які виступають предметом іпотеки, а також про основні бар'єри при зверненні стягнення на предмет іпотеки.

"Наша практика показує, що вирішення питання про звернення стягнення на нерухомість без рішення суду (але з елементами судових розглядів) можливо у разі, якщо об'єктом запоруки виступає нежитлове приміщення. У разі іпотеки земельних ділянок і об'єктів незавершеного будівництва наявність іпотечної обмовки або договору про позасудове задоволення вимог іпотекодержателя не дозволить обійтися без судового звернення стягнення і визнання прав власності на них"- підкреслила Наталія Доценко-белоус.

Джерело: ЮФ "Василь Кисиль і Партнери"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини