Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приймальні при органах юстиції вже почали надавати безкоштовну правову допомогу

13 жовтня 2011, 12:34
161
0
Автор:
Реклама

Громадські приймальні при управліннях юстиції почали надання безкоштовної первинної юридичної допомоги усім громадянам України. Нагадаємо, що відповідає наказ у виконання Закону України "Про безкоштовну правову допомогу" підписав Міністр юстиції Олександр Лавринович.

За словами Міністра, на сьогодні при органах юстиції по усій Україні створено 733 приймальні по наданню юридичної допомоги. До ухвалення вищезгаданого Закону ці приймальні робили юридичні ради і консультації тільки незаможним громадянам. Зокрема, впродовж I півріччя 2011 року працівниками органів юстиції первинну правову допомогу було надано більше 96 тисячам незаможних громадян.

У виконання Закону, наказ Мінюсту зобов'язує громадські приймальні при органах юстиції надавати безкоштовну первинну правову допомогу усім без виключення особам, що знаходяться під юрисдикцією України. Також наказом затверджений Порядок роботи таких громадських приймалень, про що "ЮрЛига" повідомляла в матеріалі "Затверджений порядок роботи громадських приймалень за поданням правової допомоги".

Безкоштовна первинна правова допомога повинна включати такі види правових послугяк надання правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань, складання заяв, скарг і інших документів правового характеру (окрім документів процесуального характеру), надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги і медиации.

За інформацією прес-служби Міністерства юстиції України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини