Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада погодилася з Президентом: що скоїли злочини проти власності не примушуватимуть відмовлятися від впливу на фондовий ринок

6 жовтня 2011, 17:20
731
0
Реклама

Депутати погодилися з поправками Президента до прийнятому ними раніше Закону "Про внесення змін до Закону "Про цінні папери і фондовий ринок". Закон передбачав додаткові заходи по фінансовому моніторингу діяльності професійних учасників фондового ринку.

Одним з нововведень Закону була обов'язок фізичної особи, прямо або опосередкованого професійного учасника фондового ринку, що володіє акціями (долями) (юрособи) відчужувати акції (долі), що належать йому, в статутному капіталі у разі набирання законної сили відносно цього обличчя звинувачувального вироку за злочини проти власності (якщо це не робиться у встановлений термін, акції в обов'язковому порядку виставляються до продажу на фондовій біржі, а долі - продаються на аукціоні).

Глава держави не погодився з цим положенням. На його думку, ця норма не узгоджується з Конституцією. Він визнав не визначеним законодавчо критерій "опосередкованого" володіння акціями і долями і побачив зважаючи на це можливі порушення прав власників акцій і доль і зловживання при вільному трактуванні норми.

Також Президентові не сподобалося, що підмет відчуженню майно ніяк не пов'язане із злочином, засудження за яке спричиняє за собою обов'язкове відчуження акцій і доль.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини