Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент не дозволив фізособам, що не шанують власність і норми господарювання, створювати суб'єкти фондового ринку

21 квітня 2011, 14:47
877
0
Реклама

Парламент ухвалив в цілому Закон "Про внесення змін до Закону "Про цінні папери і фондовий ринок" на основі законопроекту № 7051-д.

Зміни торкаються додаткових заходів фінансового моніторингу діяльності професійних учасників фондового ринку.

Так, відособлені підрозділи учасників фондового ринку, діючі за кордоном території України, також зобов'язали дотримувати вимоги фінансового моніторингу по попередженню (і протидії) відмивання злочинних прибутків і фінансування тероризму, встановлені українським законодавством.

До професійних учасників фондового ринку пред'являється також вимога обмежувати ділові і фінансові контакти з особами, діючими на територіях тих держав, які не виконують рекомендації (по боротьбі з відмиванням злочинних прибутків і фінансуванням тероризму) міжнародних і міжурядових організацій або виконують неналежним образом.

Нарешті, згідно з ухваленим законом умовою отримання ліцензії на професійну діяльність на фондовому ринку стане відсутність серед учасників (акціонерів) юрособи фізичних осіб, що мають непогашену і незняту судимість за злочини проти власності, у сфері господарської діяльності або у сфері службової діяльності.

Не допускається також і опосередковане володіння такими фізособами акціями (долями) в статутному капіталі юрособи. Виявлення фактів наявності таких фізосіб серед учасників є основою для анулювання ліцензії.

При засудженні їх за вироком суду, фізособи-учасники юридичної особи, діючої на фондовому ринку, зобов'язані відчужувати акції (долі), що належать ним, в статутному капіталі. Якщо це не робиться у встановлений термін, акції в обов'язковому порядку виставляються до продажу на фондовій біржі, а долі - продаються на аукціоні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини