Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для захисту інтересів України в іноземних судах уряд готовий на нові витрати

17 серпня 2011, 14:54
635
0
Реклама

Сьогодні набув чинності відкоригований Порядок фінансування витрат, пов'язаних із захистом прав і інтересів України під час врегулювання суперечок, розгляди в іноземних юрисдикційних органах справ за участю іноземного суб'єкта і України. Послуг, оплачуваних державою, стало більше.

Найбільш суттєвих змін зазнав п. 3 Порядки, що передбачає послуги, витрати на які фінансує держава. Так, список доповнили:

- послуги в т.ч. іноземних експертів (раніше Порядок не уточнював це питання);

- витрати на участь представників держорганів, підприємств, установ, організацій при врегулюванні суперечок і розгляді справ;

- послуги з отримання (не лише відправленню) пошти і витрати пов'язані з митним оформленням міжнародних поштових відправлень і експрес-відправлень;

- витрати, пов'язані з виконанням умов світових угод;

- послуги з розміщення інформації про проведення держзакупівель в держвиданні і у відповідному міжнародному інформаційному виданні.

Крім того, уточнені деякі практичні питання оформлення і обгрунтування витрат і їх відшкодування.

На сьогодні єдиним органомщо відповідає за захист прав і інтересів України під час врегулювання суперечок і розгляду справ за участю іноземного суб'єкта і України в іноземних юрисдикційних органах, являється Мінюст. Згідно колишній редакції Порядку здійснення захисту прав і інтересів України по окремих видах суперечок Україну могли представляти також інші міністерства або центральні органи виконавчої влади. Оскільки розгляд деяких справ за участю цих органів ще не завершений, Мінюсту доручено забезпечити фінансування витрат, з ними пов'язаних.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини