Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба проти безподаткового ввезення паперових мішків

30 червня 2011, 11:45
823
0
Реклама

Держмитслужба виявила ряд порушень, пов'язаних з неправомірним застосуванням умовного повного звільнення від оподаткування при приміщенні в режим тимчасового ввезення товарів "мішки паперові для упаковки деревного вугілляякі використовуються в побуті (гриль, камін, барбекю і так далі) ", які ввозяться в Україну з метою упаковки деревного вугілля з подальшим вивезенням за кордон. Про це стало відомо з листи від 22.06.2011 № 11.1/2-12.2/9256-ЕП. В цьому ж листі Держмитслужба роз'яснила, чому таке ввезення є неправомірним.

Річ у тому, що згідно ст. 204 Митного кодексу тимчасове ввезення - це митний режим, згідно з яким товари можуть ввозитися на митну територію України з обов'язковим наступним поверненням цих товарів без яких-небудь змін, окрім природного зносу або втрат за нормальних умов транспортування. Ст. 206 ТКа також Додатками B.1 - B.9, C і D Конвенції про тимчасове ввезення визначені товарипо яких може надаватися дозвіл на тимчасове ввезення, з умовним повним звільненням від оподаткування і умови надання такого дозволу. Серед них - "упаковка", визначення якої дається в Додатку В. 3 до Конвенції. Але як випливає з коментарів Всесвітньої митної організації до цього застосування поняття "упаковка" застосовується тільки до тих упаковок, які придатні до повторного використання.

Таким чином, ті паперові мішки, які не придатні до повторного використання, не підпадають під визначення "упаковки" в значенні, даному в Додатку В. 3 до Конвенції. А отже, не можуть ввозитися в режимі тимчасового ввезення з умовним повним звільненням від оподаткування. Виходячи з цього, Держмитслужба дала доручення митним органам перевірити оформлених з 20.06.2008 ГДТ типу "IM31" з умовним повним звільненням від оподаткування вказаних товарів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини