Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прибутки туроператорів хочуть обкладати податками по-новому

21 червня 2011, 15:38
1154
3
Реклама

Нові правила оподаткування туроператорів (турагентов) запропоновані в законопроекті № 8690 Олександра Заца і Андрія Пінчука.

Відповідно до проекту усі операції туроператорів (турагентов) вважатимуться єдиною послугою - турпродуктомнезалежно від того, чи діють туроператори від власного імені і використовують постачання товарів і послуг, наданих іншими платниками податку або є посередниками по реалізації туристичного продукту туроператорів.

Базою оподаткування для єдиної послуги є маржа туроператоратобто різниця між сукупною сумою без урахування ПДВ, яку повинен буде сплатити турист (туроператорові), і фактичною собівартістю для туроператора (турагента) постачань товарів і послуг, наданих іншими платниками податку, якщо ці постачання здійснюються безпосередньо на користь туриста.

Фактичною собівартістю вважаються за проектом суми, налічені як що підлягають сплаті постачальникам туристичних товарів і послуг.

За посередництвом (придбанні послуг за дорученням туриста) базою оподаткування згідно з проектом є винагорода туроператора (турагента)виплачувана туристом на користь туроператора (турагента).

ПДВ, сплачений туроператором іншим платникам податку при придбанні товарів і послуг, що включаються у фактичну собівартість єдиної послуги, не підлягає віднесенню до податкового кредиту туроператора (турагента). ПДВ, сплачений при придбанні товарів для господарської діяльності туроператора і до складу єдиної послуги що не входить, навпаки, відноситься до податкового кредиту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини