Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент погодився з тим, що в ТОВ може бути 100 учасників

9 червня 2011, 11:00
1576
0
Реклама

Президент підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України відносно кількості учасників товариства з обмеженою відповідальністю".

Цим Законом вносяться зміни в ст. 50 Закону "Про господарські суспільства"згідно з якими максимальна кількість учасників ТОВ може досягати не 10, як зараз, а 100 осіб.

Крім того, пункт 2 розділи "Завершальні положення" Закону "Про внесення змін і визнання що втратили силу деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Цивільного кодексу України" доповнений нормою про те, що у разі виникнення необхідності збільшення розміру статутного капіталу у зв'язку з перетворенням ТОВ в АТ формування такою юрособою статутного капіталу здійснюється упродовж 5 років.

Закон набуде чинності з моменту його офіційної публікації. При цьому встановлено, що ТОВ, створені до набуття чинності Закону, зобов'язані привести свої статути в частини максимальної кількості учасників суспільства у відповідність з цим Законом до 1 січня 2012 року.

До речі, 7 червня 2011 року набув чинності Закон присвячений спрощенню процедури початку підприємництва. Цим Законом, зокрема, встановлено, що зобов'язання по формуванню статутного капіталу ТОВ, командитного суспільства, державного комерційного підприємства розстрочені на рік (з моменту державної реєстрації). По колишніх нормах до моменту реєстрації такий капітал має бути сформований або повністю, або в певній частині (залежно від виду підприємства або хозобщества). Детальніше про цей Закон читайте в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН Із завтрашнього дня спрощується процедура початку бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини